Як приготувати манку для риболовлі

logo

Як приготувати манку для риболовлі

Кожен затятий рибалка знає, як приготувати манку для риболовлі. А скільки разів вона рятувала в ті дні, коли риба зовсім не хоче клювати … Така насадка найбільше до смаку річковим мешканцям влітку. Манка одночасно міцна і ніжна, вона є пластичною консистенцією, але це не заважає їй добре триматися на гачку. Звичайно, все це давно знайоме досвідченим рибалкам, але й початківцям не завадить вивчити, як приготувати манку для риболовлі.

Є кілька способів її приготування.

Вам знадобиться:

  • манна крупа,
  • каструля,
  • вода,
  • порожня сірникова коробка,
  • ароматизатори,
  • стара панчоха.

1-й спосіб

Візьміть на кухні дві однакові склянки. В один із них помістіть манку, а в інший налийте води. При цьому слід враховувати, щоб рівні були однаковими. Потім цю воду вилийте в каструлю і доведіть до кипіння. Не поспішаючи всипайте манку, одразу розмішуючи її ложкою. Як тільки при постійному перемішуванні ви отримаєте однорідну масу, можете зняти каструльку з вогню, але заважати не припиняйте.

Манка досить швидко вбирає вологу, тому простежте, щоб усі крупинки були просочені, відразу ж відкиньте сухі грудки. Після цього прикрийте каструлю і загорніть її в теплу хустку або рушник, нехай вона постоїть так півгодини до повного набухання. Далі необхідно почекати, поки манка охолоне до такого ступеня, щоб її стало можливо тримати в руках (при цьому вона повинна залишатися гарячою) і ретельно промісити її, додавши пару крапель пахучого масла.

Багато рибалок поділяють розбухлу манку на кілька частин, щоб додати різні ароматизатори або масло і побачити, на що краще клює. Тим більше ніхто не знає, на який аромат риба прийде цього разу, оскільки її смаки часто змінюються. Отримані кульки ви можете розкласти окремими целофановими пакетиками і вирушати ловити рибу.

2-й спосіб

Деякі рибалки знають інший спосіб, як приготувати манку для риболовлі, і результат їх анітрохи не гірший.

Візьміть порожню коробку з-під сірників і щільно заповніть її манкою (можете відразу додати ароматизатор). Щільно закрийте коробку і обмотайте її з усіх боків за допомогою ниток. Все це опускаєте в киплячу воду і відварюйте десь годину. Після цього дістаньте, остудіть і витягніть із коробки. В результаті у вас вийде однорідний манний брусочок, який легко можна розрізати за допомогою ножа на ті порції, які стануть вам у пригоді для величини риби. Для такої насадки не страшна навіть дуже сильна течія.

3-й спосіб

Є ще один спосіб, як приготувати манку для риболовлі, щоправда, він уже не має на увазі варіння.

Знайдіть стару панчоху і насипте туди манку (кількість визначайте самостійно). Прив'яжіть цю панчоху до водопровідного крана і промивайте під струменем холодної води. Щоб значно прискорити цей процес, під низ панчохи підставте долоню і поступово опускайте, то піднімайте його, тим самим пропускаючи через манку воду. Таким чином, дрібні частинки з панчохи вимиються, а в ньому залишається маса, що нагадує гуму, ніж крупу.

Ось ваша насадка і готова.

Товар доданий до кошика

Продовжити покупки Перейти до кошику

Товар доданий до обраного

Продовжити покупки Перейти до списку вибраного

Товар доданий для порівняння

Продовжити покупки Перейти до списку порівняння