Найпростіший і найправильніший рецепт юшки

logo

Найпростіший і найправильніший рецепт юшки

Хочу поділитися з вами дуже простим, але неймовірно смачним рецептом юшки. Таку юшку ми зазвичай варимо на багатті, в казанку на рибалці. А іноді навіть і вдома, у дворі в теплій дружній компанії.

Отже, до справи. Для початку потрібно приготувати основу юшки. Від правильної основи залежить вийде у нас звичайний рибний суп або справжня навариста юшка. Основа правильної юшки – це бульйон. Готуємо цей бульйон з якоїсь невеликої рибки. У нас найчастіше на бульйон іде окунь. Краще окуня для бульйону тільки йорж. Але йоржі у нас трапляються чомусь рідше, ніж окуня.

Окунів чистимо просто - розпорюємо черево і прибираємо нутрощі. Обов'язково вирізаємо зябра. Всі. Окуні готові. Так, і головне - луску в жодному разі не зчищаємо. У ній найсмачніший. Закладаємо окунів у холодну воду – це теж важливо. Тепер ставимо казан на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 30. Готовий бульйон проціджуємо, прибираючи луску та дрібні кісточки.

Все. Основа готова. Можна приступати до приготування юшки. У киплячий бульйон відправляємо цибулю, моркву та картоплю. Хочу звернути увагу на цибулю. Це важливо - цибулю не чистимо - кидаємо прямо в шкірці. Від такої цибулі і навар, і колір юшки будуть особливими. Кілька слів з приводу картоплі. Багато справжніх знавців і поціновувачів юшки зневажають цей овоч. Мовляв, у справжню юшку картоплю не кладуть. Це закон. На їхню думку - картопля перетворює юшку на звичайний рибний суп. Ну, що сказати... Не сперечатисяму. Я вважаю цю справу – на любителя. Кому як подобається.

Мені подобається вуха з коротким. Тому... коли картопля вже майже зварилася можна запускати в бульйон рибу. Риба нехай буде на ваш смак. Головне, щоб вона була більш-менш великою. А частіше буває так, що беремо ту рибу, яку зуміли зловити. Відмінно підходить для юшки судак. У нього м'ясо біле, щільне та мало кісток. Судака вже чистимо від луски та нарізаємо великими шматками, так смачніше. Так, ще одна важлива умова – вогонь під казаном треба контролювати. Юшка не повинна сильно вирувати під час варіння. І, не забуваймо знімати пінку.

Ось, мабуть, і весь рецепт. Насамкінець пару слів про секретні "приправи". Багато разів чув, що у юшку додають чарку горілки або гасять у ній палаюче поліно з багаття. Кілька разів пробував так робити. Моя думка – ну, на любителя. Якщо подобається, будь ласка, чому б і ні. Сам люблю експериментувати. Приємного вам апетиту.

Товар доданий до кошика

Продовжити покупки Перейти до кошику

Товар доданий до обраного

Продовжити покупки Перейти до списку вибраного

Товар доданий для порівняння

Продовжити покупки Перейти до списку порівняння