Збереження курячої печінки на гачку
Куряча печінка — найкраща приманка для канального сома, але вона погано тримається на гачку, якщо полежала в теплі і стала м'якою. Коли ви ловите з берега або човна, тримайте насадку в переносному холодильнику. При ходовій рибалці покладіть печінку в пластиковий пакет і опустіть його в брезентову сумку для риби разом з упакованим в поліетилен льодом. Пропонуємо три способи надійного закріплення приманки з печінки на гачку:
НАСАДИТЬ шматочок курячої печінки на трійник № 8 або N° 10 і переконайтеся, що кожен із гачків пронизав насадку. Не важливо, чи буде печінка твердою або м'якою, трійник утримає приманку набагато краще, ніж одинарний гачок.
ЗАВЕРНІТЬ м'яку печінку в шматок нейлонової сітки або панчохи. Сітка не перешкоджає поширенню запаху і не дає приманці зіскочити з гачка. Формуючи приманку, заколіть гачком згорток зверху, поверніть гачок навколо осі і ще раз проколіть сітку, щоб згорток не розкрився під час закидання. Або пліт&а зав'яжіть згорток ниткою перед тим, як насаджувати його на гачок.
ЗМІШАЙТЕ печінку з пшеничним борошном в блендередо отримання густої пасти. Сформуйте з пасти кулю навколо трійника із пружинним тримачем на цівці.